Tuesday, November 30, 2010

MAAF??!!! SORRY???!!!

OK ANAK - ANAK, POST KITA PADA HARI INI BERTAJUK:

NTAH...

Assalamualaikum...
 Ari ni aku nk luahkann ape yg aku rasa.
 Aku xtau kenapa aku dah mula rasa benci ngan perkataan MAAF dan SORRY. 
Rimas rasanya...
 Especially kalo benda tu berulang2.
Whether aku maafkan seseorang tu atau tidak, aku tetap benci nk dgr perkataan tu.
Kepada smua org, itu la cara aku.
Kalo xske, out of my way. Itu je.
Even nama aku bermaksud 
-yang mempunyai kesopanan dan kesabaran-
org kata, prestasi perlu diukur, kecerahan jugak perlu diukur
ABIH TU KESABARAN ORG XLEH DIUKUR?

manusia jugak boleh hilang sabar bila dah lebih2. 

Aku rasa lagi rela sakit darah tinggi dari sakit hati cenni...
Sakit hati kalo tido pun xkan hilang
Sakit darah tinggi baek tido je baru hilang
xpun mkn ubat ke.

Aku xbleh lakukan cara bodo yg aku nk wat kalo aku frust bila kt kolej 9ti.
Mau je aku baham sepapan panadol.
Tp tu la, last2 kene penyepak penerajang member baek aku [Alif]
Hasilnye lebam2 gak.
 Cam sblm ni, baru je nk mkn, dia rampas.
Dan berlaku la pergelutan berebut panadol tu.
Dan dia menang n aku kene bebel. Hurmmmm...
Solat cara terbaek, mintak ngan Allah supaya kuatkan kesabaran.
Aku ngaku aku sangat2 ego.
Yes, i'm proud with this.
Ego membuatkan aku rasa betul2 lelaki.
daripada personaliti aku zaman dulu.
Ego wat hati aku puas.


p/s: xde benda nk ckp dah. Sakit hati.

Sebuah Cerita

Dah lama sangat aku x update blog ni. Malas satu hal. Sibuk satu hal... Hurmmm... Banyak benda berlaku spanjang aku menyenyapkan diri [menyenyapkan..] Ari ni aku nk tulis gak. Aku nk kuarkan smua benda yg ada dlm palotak aku. Ahahahahahhaa...

8hb ni dah daftar kolej n hari amik result pun jatuh pada hari yg sama. Haihhh... Aku risau btul tang subjek pengajian malaysia. Org ckp kalo subjek tu down, maka secara automatiknya subjek laen pun akan turut down. Dan secara sohehnya, ade la yg kene repeat subjek. Waaarghhhh... Xsanggup aku... Hurmmmm... Tu la aku xtau kepana aku xleh masuk kepala time belajar subjek tu. Mayb sbab aku xsuka subjek Sejarah time skolah dulu. Ye la SPM aku sejarah dpt gred C. GRED C YOKKK!!! Time kelas sejarah mula la aku menguap tah brapa kali, even depan cikgu. Otak aku pun lemau dengar perkataan "TAKE NOTE" oleh cikgu. Ahahaha... Nasib la kalo pas nih kene repeat subjek Pengajian Malaysia. Satu lagi tentangan lepas subjek Matematik time skolah dulu. Tp Insyaallah aku yakin aku bleh lepasi smua nih. Lpas byk kesenangan dan kemewahan yg aku dpt beberapa hari ni. Jangan nk gedik jadi anak manja. Ko anak lelaki yg satu2nya dpt sambung blaja ke peringkat tinggi. Xkan la ko nk sia2kan. Malu sket beb..

Tang masuk pasal cintan2 ni... Ntah la... Hubungan ktorang cam ombak, roda, pengayuh beskal dan ape2 yg sewaktu dengannya yang situasinya kejap di atas kejap di bawah. Aku pun xtau kenapa. Okeh, aku find out, salah satunya puncia ialah pe'el dia. Ade certain benda yg cukup aku xske. Rsenya xpatut la aku tulis cni. Aku senyap utk beberapa hari [mayb seminggu] namun aku rse sunyi, ye la. Biasanya dia msg aku. Tp dlm sepanjang tempoh tu nset aku senyap je. So, aku try perbaiki balik... Hubungan ok. Berjalan lancar... Kami ada gak webcam byk kali smpai broadband aku sampai had. Ahahaha... Then, jadi satu benda yg wat aku tawar hati. SANGAT2 TAWAR HATI. Aku pantang kalo org xpnah nk puas hati ngan ape yg aku dah lakukan. Aku bukannya manusia yang sempurna okeh. Yang mampu wat apa saja. Aku pun jadi rimas ngan smua ni. Sesapa saja kalo rasa x ngam dgn cara aku, that's ok. CHOOSE YOUR OWN WAY, YOUR VERY OWN WAY. Aku sedang cuba utk baiki diri sendiri, menjaga hati diri sendiri. Inikan pulak nk menjaga hati org ngan lebih baek. Aku bukannye Arjuna, Romeo dan yg sewaktu dengannya. Please la... Pasal hubungan kitorang ni, nasib la kalo break, aku redha n aku terima seadanya. Aku sanggup rasa sunyi dlm idup utk seketika waktu. Coz aku bukannya jenis lpas break terus senyap sedih2. Member2 sekeliling ada. Sayang dia? Yes aku mmg sayang dia tapi kalo memasing rasa xbahagia, apekejadah? Aku xnk menyeksa anak orang. Biar la kalo break ni pun. Biar la aku jz sayang dia je dgn takde apa2 hubungan. Biar la aku jaga diri sdiri dulu sblm jaga org len. Btul ape mak aku ckp, jaga diri sdiri dlu, baru pikir nk jaga hati org laen.

aku pun manusia biasa yg bila menangis bila hati terluka

Aku skang dah guna laptop laen. Laptop yg lama tu dah kondem. Aahhaha... Aku plan nk repair balik memandangkan akak aku nk guna smula... Laptop yg aku guna ni? Ni hah --->


ASUS A42J - INTEL CORE i3 PROCESSOR - ATI MOBILITY RADEON 512 MB GRAPHIC CARDS - 3GB DDR - RM1960

Puas hati guna yg ni yokk! Berbaloi aku beli. Game yg xleh maen pun bleh maen. lalala... Aku guna laptop ni utk maen game dulu. Masuk blaja 9ti baru la digunakan utk blaja. Hehehhe... ye la. siyes... Ni antara  game yg aku ada - 

game terbaek. hehehe...

Game meremang bulu roma. Siyes yokk!!!

 Game utk betul2 lelaki punya game. Perghhh... Best yokk!!!

Pengaruh member baek time skolah dulu. Aku terminat plak game ni...

Ahahaha... lupekan je la... Janji aku sedang menggunakan laptop ni skang.

Waaaa!!! Aku dah jadi pakcik lagi la. Ahahaha... Afnan dpt adik lagi. Auliya Zahara. Aku xtengok lagi cmana rupa beliau. Ikut rupa mama dia or ayah dia. Huhuhu... Aku tunggu je abg aku bawak ke kedai. Huhuhhu...

p/s: ANDAINYA AKU TIADA, USAHLAH DITANGISKAN KEHILANGAN 
[SALEEM - GERHANA CINTA LUKA]

Sunday, November 14, 2010

CERITA DARI SEORANG SAHABAT [TENTANG 4 SAHABAT...]

KAMI KAWAN BAEKKKK...!!!

...VIDEO NIH UTK KORANG...
video
ZULHILMI BIN MUHAMMAD - 21, Kuantan, Pahang
ALIF ARKEF BIN ADNAN - 18, Penang, Pulau Pinang
MUHAMMAD FARID BIN MOHD NOOR - 18, Pendang, Kedah
ABDUL RAHMAN BIN ABDUL JAMIL - 18, Alor Setar, Kedah
[BEBUDAK BILIK D202 NAZAFAH]
-GILA2 KAWAN FOREVER-

EKCELI AKU NI SEORANG PEMAAF...

Hola! Bjumpa lagi dalam blog aku yang xseberapa ni... Ahahaha... Banyak benda yang berlaku ari ni sehari. Hurmmm... Yang best, yang tak best. byk la... Ari ni aku terbangun tido tepat kul 11.59 pagi. Dasat uhh!!! Cam biasa aku check nset, hmmm... byknye mesej masuk. Msg dari chenta hatiku, incik rajes n incik farid. Aitcheh... punye la bangun lambat dah membuatkan Rajes n Aman tunggu aku kaw2 lama. Patutnye ari ni ktorang gi kuor lepak. Dah aku plak bangun lambat, Aman balik Jerantut awal la. Hurmmm... satu lagi peluang best tlepas bagaikan burung terbang. Aitcheh... Aku cbe mengcover keadaan ngan menelefon Rajes n Farid ajak kuor pegi waterpark. Rajes xmo pegi. Farid plak awalnye nk pegi. Tup2 aku ajak member  aku pegi, dia plak ckp xbiasa la ngan member laen... jauh la... last2 malas. Ah! Aku reply: PULAK? SKE ATI KO LA. Abis citer. No reply. Malu la aku dorang dah bersiap nk pegi, tang2 yg ni plak xn pegi, xde trans la aku. Huhhh... Then aku msg member aku tuh [Azamzury Browney] pegi East Coast Mall, pegi lepak2 sambil aku beli baju. Hehehe...

Kat ECM, sambil2 aku tunggu Azamzury, aku try kol member kolej lama aku - Ayu ngan Asniza tp dorang plak on the way pegi Megamall. Hurmmm... Sensorang la aku kejap. Aku pun round2 pusing satu ECM. Hajat di hati nk melantak, perut tgh berkeroncong. Tadi tu makan ape je... Tapi karang kalo mkn, takut member sorg tu xmkn lagi. So aku tunggu je la. Sempat la pegi PADINI merembat kemeja itam berharga RM49.90. Ahahaha... Smart uh... Then pegi MISS T, beli Teddybear 2 bijik utk chenta hati... Hehehe... Ari isnin ni aku post kat beliau. Lurve u bebeh... Aku simpan satu, dia simpan satu [Alahaiii... gediknye aku...]

Kul 3 baru la Azam smpai, so ktorang pegi beli tiket wayang dulu, then pegi karaoke sejam... Ahahaha... Seb baek xkuarkan byk sore, lagu smua slow2 je xde yg tarik2... Time karaoke ade la discover lagu yang aku kompom nk nyanyi pas nih iaitu HAVENT MET YOU YET [MICHAEL BUBLE] ngan MENCARI KONKLUSI [HUJAN]. Huhhh... xbleh blala tiap kali kuor lagu, video klip dia bukannye ori. Hapekejadahnye video klip sorg pmpuan dok gedik2 jalan sana sini, joget tah pape. Dah la pakai seksi, seksa mata memandang. [KAMI NK VIDEO KLIP ORI!!! KAMI NK VIDEO KLIP ORI!!!] Ahahaha... Then lepak jap dlm 15 minit tiba la masa tgk wayang. Citer ape? Citer ape??? Ni hahh:


MEGAMIND
THE SUPERHERO MOVIE WILL NEVER BE THE SAME
Ahahaha... Two thumbs up aku angkat utk citer nih. Ngape? Sbab jalan citer dia best, xmerapu, kelako n tambah plak skrip yang bleh wat penonton gelak nak bagai bila dgr... Satu kelainan, bila watak jahat tetiba berubah jadi watak baik. Yang baik plak jadi jahat... Aku dlm wayang tadi asik dok gelak aje... Seronok satu hal sb 1st time tgk citer bentuk 3D. Nk tgk kena pakai spek mata dia bagi tu. Aku dengan jakunnye time tgk citer tu, tak abih2 bandingkan cemana citer tu kalo time xguna spek tu. Oooohhh... Kalo tanggal, skrin jadi cam double... Blur la... Aku pakai balik, perghhh, Cantik yokk. Even scene air terpercik pun cam blaku secara realiti kat dpan mata, padahal dlm skrin je. [ZULHILMI MUHAMMAD NI JAKUN... MMGLA BELIAU NIHH...] 

Citer tersebut abis kul 6.45 di mana sepanjang citer tu berlangsung, 3 kali mak aku kol aku xjwb. Aitcheh... Xnk kantoi pegi tgk wayang punya pasal. Sampai ground floor, kitorang separate. Aku pun bantai naek teksi berenti depan Mahkota Square. Sampai2 kdai, alamak... mak aku kt kaunter. Abah plak tgh amik order... Aitcheh, xbleh jadi. Aku pun amik part terus masuk keje... Kne tegur jap ngan mak aku. Aitcheh... Keje dlm 20 minit terus melantak nasik goreng ayam kunyit. Lega perut den pekena nasik. Tadi maunye berkeroncong perut. Stakat membaham popcorn kecik ngan air Coke xkenyang. Haihhh... Aitcheh, satu hal lagi, ari ni aku dah kalah... Hurmmm... Kalah ape? Aku lupa yang aku berpantang minum minuman berais, tup2 pegi baham air Coke. Hahhahahahahahahhh...

Aku pun kembali mengontek chenta hati... Ahahaha... snang hati bila dia dah mkn. Then tetiba dpt msg dari Farid. Beliau anta msg mintak maaf atas ape yg dia wat tadi. Ekceli petang tadi dia anto msg tanya aku kt mana, n ngan sape... Aku pun bls ringkas, skadar 2 - 3 pkataan je. Malas melayan... Nk amik hati le tu. Lama plak tu, dia antar msg tanya aku marah dia ke? Ahahaha... Aku xbalas. Then, mlm tu dia mintak maaf. Berkali2 dia mintak maaf, ckp tadi dia xde mood. Aku pun reply : "DAH LA. XDE PE.", "XDE. AKU MALU LA NGAN MEMBER AKU TU" dan "DAH LA WEI. RILEX AR... AKU OK JE" baru la dia brenti mintak maaf n tanya kabar Rajes ngan Aman. Hurmmm... xsemena2 aku rasa bangga plak dah... Tetiba aku rasa suka plak bila org mintak maaf bebetul kat aku. Well, snang je. Aku ni seorang pemaaf. Tapi atas certain thing jugak. Kalo dah wat aku betul2 sakit hati n jatuhkan air muka aku, amik masa bertahun2 la nk bcakap ngan aku. Pkataan mintak maaf dari dia td, tenangkan ati aku balik. Kalo ikutkan mmg la aku marah. Ni 1st time dia mintak maaf dari aku. Okayy, apologise accepted. Kalo ekau buek laie lopeh ni, exen maleh berkompromi laie dah. Maleh eden nk bekerjasamo dengan ekau.

Ari ni hari minggu. Patut le ramai org kt restoran aku. Kul 12 tgh malam td baru la reda. Xde pelanggan dah. Ponek eden... Time2 xde org ni baru la aku on9 facebook. Wah, ramainye senior2 accept friendship aku! Ade peluang nk berbaek2 ngan dorang, seterusnye melayakkan aku bertakhta sbg MPP kolej. Ahhahahahaha!!! Maen reply comment ngan Aliff plak, x abis2 lagi bertengkar dlm bahasa melayu lama. Ecehhh... Laksamana Sunan sangat laa... Ni Laksamana DarulMakmur la... Pertarungan x abis lagi.... Tunggu je beliau reply siap la.. Ahahaha... Hurmmm... Tgk comment video aku, Man plak ckp tetap nk pindah kolej. Ramai plak mintak beliau supaya jangan tukor kolej, termasuk la aku. Kitorang merayu nak bagai. Ye la, dah elok2 blaja kt cni, tetiba nk pindah kolej. Xbest la... Baru je plan nk tarik beliau jadi roommate kitorang... [Aku, Aliff ngan Fakhri...]

Man, xyah la pindah. Cni pun dah ok. Ko amik course bussiness pun lagi la ok. Kat cni blaja seimbang, pentingkan ilmu dunia n akhirat. Ko pindah sana sb ade awek ko. Hurmmm... [Sape lagi nk kmas bilik lawa2 kalo bukan ko... Kitorang janji bilik sem dpan xkan bersepah lagi... Uhukk...]
 Dah laa... setakat ni dulu la aku tulis... Daaa....


P/S: WEI3X! SIAPKAN BROCHURE ORG MINTAK BUAT WEI! MASA UNTUK TUNJUK BAKAT KO WEIII!!!

Saturday, November 13, 2010

THE BEST VS THE HAMPEHHHH...

Ari ni ngan tak disangka2 dua org member baek aku iaitu Aman n Rajes dtg lpak kdai aku. Lama aku x jmpe Aman. Dia stg jmpe td, ktorang bsalam n terus sesi peluk memeluk. Dia pun ckp "Lama xjmpe ko Zoul". hehehe... Dorang lpak kejap je sb Isma ngan Kambing [Sarah] dah booking dorang plak. Alahaiii...ngalahkan artis... huhuu... xpe lah... Ari ni rupenye Rajes dah beli laptop baru...Brand ASUS, harga RM2000 ke atas. Dengan bantuan Aman, dpt gak beliau miliki ape yg beliau impikan sblm ni... Aku? Xbleh! Selagi laptop aku bleh guna, guna je. Dah betul2 kondem baru la beli yg laen... Ahahaha... Nk beli pun guna duit PTPTN, yang dikawal sepenuhnya oleh akak aku. Hehehe... Laptop impian aku? Ni hah...

ALIENWARE... mahal uhhh...

Hehehe... Laptop impian aku? Ni hah...
Mahal uhh... Maunye nk dkat setahun lbih collect duit baru bleh beri yokk! Ahahaha... Jgn arap la nk guna duit PTPTN nk beli benda alah kt atas nih. Pasang angan2 je la aku...

Aitcheh... ari ni aku kt kdai agak sibuk [agak...]. Sampai xdpt msg beliau... Hurmm... Sian la plak. Xpe la... Katenye kul 6 kejutkan beliau la. Ok cyunk...Akanku kejutkan kamu. Jangan kau bimbang cyunk... Lebiu so much... Xpe la, b xdpt kol pun ney bleh study gak kan? Utk kbaikan ney gak. Exam account sok wat leklok. Jangan merapu or keliru.

you & me
we'll never separate
in the name of love
ZOUL & AINISYAHIDA


Ari ni aku agak penin la... Dok memikirkan sumthing yang aku rse aku xleh jawab. Hurmmm... Soalannye berbunyik: NGAPEKAH PEMBELI ROKOK TERLALU MEMILIH N AMIK BERAT PASAL JENIS -JENIS GAMBO KAT KOTAK ROKOK EH?

"eh, dik. Amik yang gambo kaki la..."
                                         "Haa... yang mulut sakit tu.
"Yang gambo baby tu ade x? Amik yang tu la"

Haihhh... dan aitcheh... Lantak dorang la. Yang penting, aku bukan sebahagian dr dorang.

KU JIWANG GATAL...

Lagu ni aku terima dari chenta hatiku...

ANNIE LITTLE
FLY ME AWAY

Silver Moons and paper chains,
Faded maps and shiny things.
You're my favorite one-man show.
A million different ways to go.

Will you fly me away?
Take me away with you,
My love.

Painted scenes, I'm up all night.
Slaying monsters, flying kites.
Speak to me in foreign tongues.
Share your secrets one by one.

Will you fly me away?
Take me away with you,
My love.

Now I cant think what life was like
Before I had you by my side.
Cant say what I'd do without you,
Knowing what its like to have you.

Hidden walk ways back in time.
Endless stories, lovers cry.
In my mind I've been set free.
Will you take this Journey
You and Me?

Will you Fly me away?
Take me away with you,
My love.

Fly me away with you,
My Love.

Take me away with you,
My Love.

Okeh my dear... we'll fly away to the sky. Livin' in happiness okeh? Lurve u...

.:ZULHILMI & AINISYAHIDA:.
-LOVE IS IN THE AIR-

Friday, November 12, 2010

Waaa... puasnye aku tido ari ni. Bangun2 kul 11 pagi. Ahahaha... Ari ni xtau lagi ape yg akan berlaku. Kehidupan cam bese kot. Aku bangun, n then cam bese la check nset. Hurmmm.... 3 messages received. Satu dari Farid, satu dari Lee n satu lagi Aliff... Farid ajak kuor meronggeng reramai ahad ni... Nk cari mana la bebudak ni... Jez mayb xnk kuar, coz exam beliau pun dah nk dkat.... Arm... ok kot. Otai, dunno. Aman, dah balik Jerantut. Yang tinggal, aku, Farid, aweknye Eyna dan... ermmm... Shahmil... ahahaha... try ajak dia la dulu... nk karaoke la... Ari tu kuar same Adik Shud, Dian [tanpa Aliff di sisi... pasal balik Penang] n Jez, pegi karaoke gak... ntah la... xpuas plak karaoke. Especially bila duo lagu ngan Adik Shud. Sore power uhh... Nk mkn? Ahhhh... kautim duit maa... aku nk smpan duit...Kuikuikui...

Lee pulak tanya aku ada kat mana. Mana lagi kalo x kat kdai. Katenye dia ada kat Dewan Jubli Perak, ada konvokesyen kolej IKIP. Aku ajak la lepak2 kt kdai aku. Ye la member baek, n kamceng. Nk korek2 gak la kan cemana idup lpas bertunang. Ahahaha... Aku nk bertunang? Abis diploma okeh Incik Zoul, calon pun dah ade. Jaga baek2... Skang ni xreply lagi, hurmmmm.... Tunggu je la...

Aliff plak msg aku mintak kol beliau jap. Aku blur jap. So dlm keadaan mamai dan papai, aku try la ko. No answer... 2nd time, no answer... biar le dulu. aku mereply msg2 dak2 ni... Then aku try lagi 3rd time. Baru la terjawab. Huihhh... lekaih no hang habaq.... cek xpaham apa yang hang habaq mula2, yang cek tau hang habaq problem dah setel [mentang2 member org utara, ckp le utara] ahahah... xpe lah, setel problem ok le tu. Tapi aku berfikir kejap, ape probnye??? kot2 ade kaitan ngan aku ke... Aku try la antar msg tanye what's the problem... No reply la plak... Bior le... Asalkan sem dpan jmpe...

Hurmmm... Insyaallah ari ni aku dpt software Adobe Photoshop n Illustrator daripada awek Payid a.k.a Farid. Sbg balasan, aku blanje dorang mkn nasik goreng kdai aku... Ye la bukan snang nk dpt software ni yokk... Nk beli cd belum tentu ori n menjadi... Lagipun aku ade misi nk guna Illustrator ni. Aimi mintak aku wat brochure pasal Raudhatus Sakinah. xpelah, aku nk tolong. Kalo xdpt upah pun xpe. At least pahala tu penting, n skill pun bertambah... hehehe...

Ishhh... Sungguh aku rse xsabar nk abis cuti masuk semester 2. Lambat lagi... 5hb Disember ni... Bleh gak jmpe member2 kat KIPSAS nih. Satu lagi, abah kata kalo cuti 3 minggu ni dpt wat lesen L, aku akan dpt motor sebijik, secondhand... Hehehe...Melonjak aku dgr... So, aku nk try la... Tambahan plak tunjuk ajar dr adik aku n Aliff. Ahahahaha... Maknanya sem 2 ni bleh la aku meronggeng kemana2 je naek motor. Lesen L? Aku naek sorang je... Kalo pegi tempat yg jalannye aku xbrape brani nk bwk, ajak je la best friend aku Aliff pasal dia ada lesen P. Lgpun dia brani sket bwk motor... Ahahaha...

Bercakap pasal beliau, aku jugak xsabar nk tgk beliau masuk sem 2 ni. Ada sebarang perubahan yg blaku x kat beliau physically. Ahaaa... Ekceli spanjang aku sebilik ngan dia, dia selalu shirtless. Perati2 body dia, aku pikir kalo bketul, mesti cun. Tambah plak muka dah hensem... Ahaha.. [Jangan pikir benda laen plakkk... Aku mmg ske mengubah idup org laen kpd yg lebih baek]. So sblm cuti sem 1, aku ada la cabar dia. Kalo dia dpt fitkan @ kasi tegap @ kasi berketul2 dlm masa 3 minggu ni, ade la reward yg aku bagi kt dia. Ekceli aku nk bagi dia kepuasan idup. Kalo dia bjaya, maknanya dia dah sihat dr segi idup. Bak kata benda alah The Sims 3 punya lifetime wish, Perfect Mind, Perfect Body. Takde ape2 makna tersirat yg laen... Ahahaha... Lagipun kalo dia bjaya sahut, bleh la aku jadikan dia model, utk aku jadi cenggitu gak. Sapa xnk wei body fit... Ahahaha...

My best friend in KIPSAS

Well, skang ni dah kul 3.20 ptg. Panjangnye aku merapu. Aku fullstop kt cni dulu. Malam karang aku sambung lagi ngan idea2 yang lbih menarik. Daa...